Evidence.

Omslag 'Evidence', Jan Dietvorst/Roy Villevoye, 2017
Omslag ‘Evidence’, Jan Dietvorst/Roy Villevoye, 2017

 

 

Evidence verschijnt naar aanleiding van de gelijknamige tentoonstelling van Jan Dietvorst en Roy Villevoye van 13 mei tot en met 16 juli 2017 in Argos in Brussel. De in hun gezamenlijke filmwerk gebruikte wijze van monteren is in dit boek toegepast op 148 foto’s uit hun archief. In een collage van beelden komen hun uiteenlopende interesses en thema’s samen. Kunsthistoricus en curator van de tentoonstelling Andrea Cinel gaat in zijn bijdrage aan het boek in op de niet verhalende en non-lineaire wijze waarop in hun werk verbanden worden gelegd en betekenis wordt gegenereerd.

Filmmaker en cultuursocioloog An van Dienderen plaatst hun werk buiten het traditionele documentaire genre dat zich volgens haar kenmerkt door een voorspelbare claim op de werkelijkheid en een vaststaande gezagsverhouding tussen de filmmaker en zijn onderwerp. Haar tekst is een pleidooi voor de cinematografie van beeldend kunstenaars.

Evidence, omvang 172 pagina’s, formaat 15 x 20 cm, genaaid, Zwitsers gebonden, oplage 700 exemplaren. Een uitgave van Argos en Jap Sam Books, met steun van het Mondriaanfonds. Verschijningsdatum: 10 december 2017.

Bewaren

Bewaren